Gavrilescu (MMAP): Catastrofele naturale au produs, la nivel mondial, pagube de 300 miliarde de dolari, în 2014

Pagubele provocate de catastrofele naturale pe fondul schimbărilor climatice s-au ridicat la 300 de miliarde de dolari la nivel mondial anul trecut, a declarat, marți, în cadrul unui forum pe teme energetice, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

‘Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor este un monitor al emisiilor, un catalizator al acțiunii și al transmiterii informației necesare. Noi suntem cei care agonisim toate informațiile și le putem transmite atât reprezentanților Comisiei Europene, cât și UNEP, dar nu în ultimul rând românilor. Schimbările climatice înseamnă că suntem oricând supuși unor fenomene naturale care s-au dovedit catastrofale pentru fiecare dintre noi. Nu este important pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sau pentru Ministerul Energiei, ci pentru fiecare cetățean și autoritate publică locală sau centrală să explicăm ce se întâmplă cu creșterea temperaturii globale. În urma schimbărilor climatice, numai într-un singur an, respectiv 2014, s-au cheltuit peste 300 de miliarde de dolari pentru a putea reface nenorocirile pricinuite de catastrofele naturale, la nivel mondial, comparativ cu o perioadă de 40 de ani când pierderea a fost de 2.400 miliarde de dolari’, a precizat Gavrilescu.

Reprezentanți ai autorităților centrale, ai industriei energetice și ai asociațiilor de profil vor fi prezenți, marți, la forumul cu tema „Eficiența energetică și procesul de adaptare la schimbările climatice: priorități fundamentale pentru România’, organizat la Palatul Parlamentului. Printre subiectele aflate pe agenda dezbaterilor se află beneficiile noului Plan național de acțiune în domeniul eficienței energetice, taxa de cogenerare, competitivitatea globală a costurilor cu energia, strategii privind schimbările climatice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata