Gheorghe Flutur vrea cursă aeriană Suceava – Augsburg

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, ca va purta discutii cu factorii responsabili in legatura cu initierea demersurilor privind infiintarea unei curse aeriene Suceava – Augsburg si retur.

În opinia lui Flutur, cursa aeriana care va face legatura directa cu land-ul Bavaria din Germania, ar facilita dezvoltarea relatiilor economice dintre firmele sucevene si cele germane.

Presedintele CJ Suceava a spus ca, la invitatia Asociatiei Bavareze a industriasilor din constructii, va participa la Munchen, in perioada 1 – 2 octombrie, la Forumul de investitii din Bavaria, unde va prezenta oportunitatile de investitii in infrastructura din Suceava, atât in privinta modernizarii de drumuri, cât si de apa si canalizare.

Flutur a spus ca la acest forum are programata o intâlnire cu premierul Bavariei, Horst Seehofer, cu care va discuta despre intarirea relatiilor economice intre regiunea Schwaben din Bavaria si judetul Suceava.

Potrivit lui Flutur, demersurile privind deschiderea unei linii aeriene Suceava – Augsburg au fost discutate saptamâna trecuta cu presedintele regiunii bavareze Schwaben, Jurgen Reichart, care va fi prezent si la forumul din octombrie de la Munchen.

Pe de alta parte, Flutur a precizat ca, in urma intâlnirilor pe care le-a avut la sfârsitul saptamânii trecute cu oficialii din regiunile cu care judetul Suceava are incheiate acorduri de colaborare, Schwaben din Germania si Mayenne din Franta s-a stabilit initierea unor discutii in vederea realizarii unor parteneriate intre unele localitati aflate in aceste zone.

El a spus ca, deja, s-a stabilit incheierea unei colaborari intre municipiul Suceava si orasul Laval din Franta, urmând ca, in perioada urmatoare, sa se stabileasca si alte parteneriate intre localitati din judetul Suceava si din regiunile Schwaben si Mayenne.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata