Grevă generală în educaţie pe 22 aprilie 2010

Activităţile de instruire şi predare în şcoli vor înceta în data de 22 aprilie 2010, această zi fiind una de protest naţional, a anunţat joi (18 martie 2010) preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.

„În data de 22 aprilie, va fi zi de protest naţional, cu încetarea activităţilor de instruire şi predare. În situaţia în care, în urma acestor acţiuni ale salariaţilor din învăţământ programele nu vor fi luate în considerare, nu se vor găsi soluţii pertinente, nu se va mai încheia situaţia şcolară şi se creează premisele declanşării grevei generale în prima decadă a lunii iunie”, a precizat Marius Nistor.

Marius Nistor a mai precizat că toţi membrii sindicatelor din educaţie vor boicota examenele naţionale, dar şi că, începând de luni, în documentele şcolare oficiale nu vor mai fi trecute nicio notă şi nici un calificativ.

„Federaţiile sindicale reprezentative au decis să autorizeze toate organizaţiile noastre judeţene să reacţioneze în momentul în care drepturile lor legale sunt încălcate de către reprezentanţii Ministerului, ai autorităţilor locale şi ai Guvernului. În consecinţă, am decis corelarea programului de acţiuni, un program concret care va începe prin faptul că notele şi calificativele nu vor mai fi trecute începând cu data de 22 martie”, a spus el.

Liderul sindical a menţionat că, pe 25 martie, va fi organizat un miting în Bucureşti, care va începe la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, continuând cu un marş de protest, iar acţiunea va fi încheiată în faţa Ministerului Educaţiei şi Cercetării. În aceeaşi dată, va fi organizat un pichet în faţa Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei. Reprezentanţii federaţiilor sindicale vor înainta către aceste instituţii memorii în care vor prezenta problemele cu care se confruntă cadrele didactice şi vor solicita măsuri concrete.

Pe 25 martie, în toate unităţile şcolare din ţară va avea loc dezbaterea proiectului de lege al educaţiei naţionale, a precizat liderul sindical, adăugând că în ziua respectivă nu se vor desfăşura activităţi didactice de predare. Pe 14 aprilie, se vor întâlni birourile executive ale celor patru federaţii sindicale, care vor analiza propunerile rezultate în urma dezbaterilor şi vor întocmi un material ce va fi înaintat către grupurile parlamentare.

Citește și
17 Comentarii
 1. matei spune

  Ce trebuie la voi 12 ani de scoala pe banii cetateanului si facultate de stat, ca sa va angajati paznici si vanzatoare, ca altceva nu se cauta in Romania, ori sa stergeti batrani la fund prin UE ? Ajung 3 ani de scoala gratis (scris, socotit), iar cine vrea mai mult sa invete pe banii lui, la scoli particulare, ca la noi, in USA. In Romania, la voi, ati ajuns de aveti mai multi profesori decat muncitori.

 2. andrei spune

  greva generala, ok!

 3. elena spune

  NU ma duc la scoala !ce tare si pt colegii mei cei mai buni…yes..

 4. Simona spune

  nu spun ca nu imi place sa stau acasa,dar totusi cred ca pe noi ca elevi ne afecteaza destul de mult greva deoarece pierdem materie ji pe noi nu ne vor intelege profesorii in acordarea notelor..asa ca noi suntem singurii care vom avea de pierdut..

 5. alin spune

  hai greva.aveti dreptate dn profesori mai bn stam si noi acasa decat la sc.pt toti prietenii mei stiu ei care sunt

 6. salam spune

  forta greva

 7. adi spune

  Ar trebui ca de aceasta data sa nu mai cedeze profesorii pt.ca tot timpul au fost pacaliti de guvernanti;insa ca astia de acum parca nu a mai fost niciodata.Eu spun ca si grevele trebuie facute rar dar cu folos pana la obtinerea rezultatelor dorite.Iar legat de noua lege a educatiei este o cea mai nesimtita

 8. cata spune

  sa se faca greva dar sa nu se inghete amul asa ca succes la greva dar ar fi pacat ca mai sunt 2 lumi de sc si sa nu se inghete anul

 9. WatsoN spune

  pana la urma este greva…totusi ne prezentam la ore sau nu? …si in cazul profesorilor aceeasi intrebare ..

 10. aliss spune

  superrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!grevaaaaaaaaaaaaaaaaa

 11. niky spune

  frate noi suntem singura scoala din sec 4 care fac ore joi 22.04.2010 … ce credeti e corect??? sc 119 vasile voiculescu

 12. ionut spune

  Ca sa fie eficienta o greva trebuie facuta in momentele esentiale ale unui an scolar(incheierea situatiilor scolare,examene nationale),doar asa presiunea va apasa pe guvern si in final vor ceda . Nu e posibil sa existe o asemenea discrepanta intre clasele bugetare(statut,stare materiala),doar pentru ca guvernantii isi obladuiesc posibilii aparatori(politisti,juristi,notari s , a m d). Sfatul meu este:”continuati greva , deoarece daca nu se sesizezeaza statul sigur se sesizeaza europa si-i va obliga sa ia masuri pentru aplanarea conflictului”

 13. raul spune

  cred ca aceasta greva e..
  nush, urat, sunt pe a 8-a siam tezele nationale si fiecare zi conteaza.

 14. larysa spune

  nu sunteti singurii care ati facut scoala joi:p

  si mosie nicoara a facut

 15. Robert spune

  Matei,tin sa iti spun ca esti o nimicura de om,deoarece nu poti spune „LA VOI” cand te referi la Romania daca probabil te-ai nascut aici.Americani va controleaza pe toti.:) V-au spalat creierul si v-au facut sa uitati tara in care v-ati nascut si in care parintii,bunicii,strabunicii s.a.m.d au trait.Esti o rusine pentru Romania oricum ar fi ea daca ai ajuns sa iti critici tara natala.

 16. remus costache spune

  misto stau acasa …………. dar in prima saptamana din iunie va fi greva nelimitata ….. daca pana pe 11 iunie nu ne trece notele vom fi cu medya nen cheiata si la anu vom fitot clasa in care suntem acum…….

 17. dexter spune

  greva este ok! ,chiar ca imi place :))
  dar tre sa stiu ca maine va fi scoala sau nu….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata