Guvernul a aprobat subvenţii la huilă şi uraniu de 275 de milioane de lei pe 2010

Executivul acordă, în anul 2010, subvenţii de 245,6 milioane de lei Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani, pentru producţia de huilă energetică, şi 29,5 milioane de lei Companiei Naţionale a Uraniului (CNU) Bucureşti, pentru producţia de octoxid de uraniu, potrivit unei hotărâri de guvern publicate vineri (23 aprilie 2010) în Monitorul Oficial.

Subvenţia acordată CNH Petroşani se referă la producţia unei cantităţi de huilă energetică echivalentă cu aproape 8,5 milioane gigacalorii, iar cea oferită CNU Bucureşti este pentru producţia a 45 de tone de octoxid de uraniu.

De asemenea, CNH Petroşani va primi în anul 2010 alţi 10,3 milioane de lei pentru cheltuieli cu masa caldă a personalului, transportul, echipamentul de protecţie, alocaţia de cărbune, ajutorul la plata energiei electrice, medicamentele şi antidoturile pentru angajaţi. La rândul său, CNU Bucureşti va primi 2,8 milioane de lei pentru cheltuielile cu masa caldă, echipamentul de protecţie şi transportul personalului. Hotărârea a fost adoptată în şedinţa de guvern din 21 aprilie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata