Guvernul are o „armată” de 300 de secretari de stat, fiecare cu şofer, secretară şi consilieri

– In goana dupa reducerea cheltuielilor, Guvernul s-a impotmolit in „taierea” pensiilor si salariilor si se face ca nu-i vede pe secretarii de stat din ministere care sunt platiti cu cel putin 1.000 de euro  pe luna, notează Ziarul Financiar.

.
In Romania sunt cel putin 300 de secretari de stat, daca sunt adunati pe cei angajati cu aceasta titulatura la ministere, la cabinetul primului-ministru, pe sefii de agentii si pe consilierii de stat de la Administratia Prezidentiala.

Toti acestia din urma au rang de scretar de stat chiar daca nu sunt in ministere. Doar pentru salariile secretarilor de stat, statul plateste anual 3 milioane de euro, in conditiile in care numarul acestora, dar si a angajatilor din subordinea lor, ar fi trebuit injumatatit de la inceputul anului, dupa cum s-a angajat seful Guvernului Emil Boc.

Fiecare bugetar cu rang de secretar de stat are un salariu de 4.489 de lei (peste 1.000 de euro), la care se adauga sporurile. Un calcul sumar arata ca statul cheltuieste anual minim 3 mil. euro doar pentru salariile acestei categorii bugetare, in conditiile in care sumele alocate pentru aparatul propriu al fiecarui secretar de stat pot fi de zece ori mai mari. Si asta pentru ca fiecare dintre secretarii de stat are secretara, sofer, consilieri, fond de protocol, fond de deplasari, diurna, masina de serviciu, cheltuieli care se adauga la salariul propriu-zis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata