Guvernul îşi aminteşte de privatizare şi de Bursă: Videanu promite că va lista Romgaz la Bursă

18

Romgaz ar creste capitalizarea Bursei de la Bucuresti cu pana la 30% si ar deschide calea altor companii importante de stat. Vanzarea pe Bursa a unui pachet de 10% din Romgaz ar putea aduce intre 100 si 300 de milioane de euro in conturile Ministerului Economiei, informează Ziarul Financiar.

Ministrul economiei Adriean Videanu a avansat pentru prima data un termen pentru vanzarea pe Bursa a unui pachet de actiuni al uneia dintre cele mai mari companii locale, Romgaz Medias, care ar putea fi cea mai mare listare realizata pana acum pe piata locala de capital.

Romgaz, una dintre „perlele coroanei”, evaluata la circa 2,7 mld. Euro, şi este alaturi de Hidroelectrica una dintre cele mai valoroase companii care se mai afla inca in portofoliul statului.

Romgaz asigura peste jumatate din productia nationala de gaze naturale.

De la listarea Transgaz, la finele lui 2007, statul nu a mai adus nicio companie pe Bursa.

„Vrem sa listam Romgaz, vom incepe evaluarea si intocmirea documentatiei astfel incat peste noua luni sa putem lista 10-15% din actiuni la BVB. Nu luam in acest moment in calcul varianta privatizarii cu investitor strategic”, a declarat Videanu.

Romgaz a avut in 2008 afaceri de 3,28 mld. lei (890 mil. euro) si un profit net de 537 mil. lei (146 mil. euro). Compania dispunea la finele lui 2008 de lichiditati de peste 1,7 mld. lei (400 mil. euro).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata