Hidroenergeticienii se pregătesc de grevă

Salariatii, membri de sindicat ai Federatiei Univers, din cadrul SC Hidroelectrica SA si SC Hidroserv SA au hotarât continuarea actiunilor de protest, sustine liderul sindical Adolf Muresan, intr-un comunicat de presa.

Sindicalistii cer finalizarea negocierilor anuale obligatorii pentru anul 2009 referitoare la conditiile de munca si salarizare in cadrul SC Hidroelectrica SA si filialele sale, in conformitate cu intelegerile realizate la nivelul Ministerului Economiei, internalizarea societatilor de servicii energetice (SC Hidroserv) in cadrul SC Hidroelectrica SA, având drept consecinta reducerea costurilor si imbunatatirea calitatii activitatii de intretinere si mentenanta, neincluderea SC Hidroelectrica SA si a SC Hidroserv, prin divizare, in cadrul Companiilor Energetice ce se doresc a fi create de Ministerul Economiei.

Sindicalistii au decis ca, din data de 28 octombrie, in fiecare miercuri a saptamânii, intre orele 12,00 – 14,00, sa organizeze pichete de protest la sediul SC Hidroelectrica str Constantin Nacu nr. 3 sector 2 si al Ministerului Economiei. Totodata, Federatia Univers anunta ca a declansat procesul de strângere de semnaturi pentru organizarea grevei de avertisment si a grevei propriu zise.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata