ÎCCJ a respins recursul avocaţilor din dosarul lui Radu Mazăre

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins definitiv vineri, 16 aprilie,  excepţiile de neconstituţionalitate invocate de avocaţii inculpaţilor din dosarul primarului Constanţei Radu Mazăre.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au amânat, pe 31 martie, pentru data de 28 aprilie, judecarea procesului primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, deoarece dosarul se afla la instanţa supremă, unde s-a judecat recursul avocaţilor inculpaţilor la decizia CAB de a respinge excepţiile invocate la termenul anterior.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 24 martie, excepţiile de neconstituţionalitate invocate de avocaţii inculpaţilor din acest dosar.

Instanţa a constatat regularitatea actului de sesizare prin care dosarul a fost trimis în judecată, respingând cererea avocaţilor de suspendare a cauzei şi de trimitere a dosarului la Curtea Constituţională.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata