În 20% dintre cazurile verificate, ajutoarele sociale – acordate unor persoane cu maşini de lux

Premierul Emil Boc a cerut duminică (27 iunie 2010) în videoconferinţa cu prefecţii, intensificarea controalelor în baza legii care vizează venitul minim garantat, atrăgând atenţia că în 20% dintre cazurile verificate până în prezent a reieşit că ajutorul a fost acordat într-o manieră ilegală.

„Vă solicit în continuare maximă vigilenţă şi control pe tot ce înseamnă cheltuieli abuzive ale statului cu plata unor ajutoare pentru oameni care au maşini de lux şi case luxoase. Ştim că sunt situaţii în care se dau ajutoare pe legea venitului minim garantat pentru oameni care au case şi maşini de lux”, a spus primul-ministrul.
El a precizat că până în prezent s-au efectuat controale în 25% dintre cazurile în care se acordă venitul minim garantat şi a reieşit că pentru 20% dintre acestea ajutoarele au fost oferite într-o manieră ilegală. Emil Boc a menţionat că peste 2,4 miliarde de euro sunt prevăzute pentru aceste componente de asistenţă socială.

„Şmecherii care încearcă pe uşa din dos să primească bani de la stat fără să muncească trebuie să dispară din ecuaţia economiei româneşti”, a afirmat Emil Boc. Premierul a cerut să se facă săptămânal analize asupra modului în care se desfăşoară anchetele sociale.
Totodată, a solicitat ca până pe 2 iulie prefecţii să prezinte o situaţie referitoare la problemele legate de procesele verbale de predare-primire a spitalelor, în contextul în care 373 de unităţi spitaliceşti urmează să fie predate autorităţilor locale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata