În august va avea loc licitaţia pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş

– Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta sâmbata la Iasi, ca in cel mult trei saptamâni autoritatea centrala va face anuntul de licitatie privind studiul de fezabilitate pentru autostrada Iasi – Târgu Mures.

.

Berceanu a anuntat ca este intocmita toata documentatia pentru licitatie si exista si fondurile necesare, un avans urmând a fi alocat din cei 50 milioane lei disponibili la nivelul ministerului. Restul fondurilor, sustine acesta, vor fi prevazute in bugetul pe 2010.

Potrivit ministrului, licitatia pentru studiul de fezabilitate aferent autostrazii Iasi – Târgu Mures va avea loc in august.

El a mentionat ca autostrada Iasi – Târgu Mures va avea aproximativ 310 kilometri, iar studiul ar putea fi finalizat in aproximativ opt luni.

Berceanu a dezmintit informatiile aparute in presa locala conform carora s-ar opune inceperii lucrarilor la autostrada Iasi – Târgu Mures pentru a construi autostrada Sudului.

“Ce s-a scris in presa ieseana referitor la faptul ca «Berceanu ne-a furat autostrada» este, ca sa fiu dragut, o greseala. Eu am fost cel care a introdus in martie 2007 autostrada Iasi – Târgu Mures in planul national de transport”, a precizat Berceanu.

El a adaugat ca Iasul este singurul oras mare in care Ministerul Transporturilor “lucreaza consistent”, facând referire la lucrarile de reabilitare a drumurilor nationale care tranziteaza municipiul si la construirea soselei ocolitoare.

Radu Berceanu s-a aflat intr-o vizita de doua zile la Iasi, unde a luat parte la sedinta Colegiului Director al PD-L Iasi, in calitatea sa de coordonator al filialei locale. De asemenea, in calitate de ministru al Transporturilor a vizitat si câteva santiere, unde lucrarile se executa cu fonduri de la autoritatea centrala.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata