În curând ne vom putea muta conturile dintr-o bancă în alta

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) anunţă că a definitivat un regulament pentru mobilitatea conturilor bancare, în baza căruia clienţii persoane fizice îşi pot transfera relaţiile4 de cont curent de la o „bancă anterioară“ la o „bancă nouă“. Regulamentul va fi operaţional „în scurt timp“, potrivit ARB, în condiţiile în care data de intrare în aplicare a acestui serviciu bancar a fost anterior stabilită pentru astăzi, 1 aprilie 2010.
ARB a elaborat şi un ghid al mobilităţii, care se referă în special la transferarea serviciilor de plată pe baza unor debite directe, ordine de plată programate (standing order) sau ordine de plată emise cu data plăţii în viitor din contul curent anterior în contul curent nou. Serviciile specifice privind transferul de informaţii legat de mobilitatea contului sunt gratuite. În schimb, costul serviciilor legate de operaţiunile de plată (inclusiv transferul soldului) si de închidere a contului curent în lei „rezultă din aplicarea condiţiilor contractuale ale băncii anterioare sau ale băncii noi“, se precizează în Ghidul ARB.

– Asociaţia Română a Băncilor (ARB) anunţă că a definitivat un regulament pentru mobilitatea conturilor bancare, în baza căruia clienţii persoane fizice îşi pot transfera relaţiile de cont curent de la o „bancă anterioară“ la o „bancă nouă“.

– Regulamentul va fi operaţional „în scurt timp“, potrivit ARB, în condiţiile în care data de intrare în aplicare a acestui serviciu bancar a fost anterior stabilită pentru astăzi, 1 aprilie 2010.

.

ARB a elaborat şi un ghid al mobilităţii, care se referă în special la transferarea serviciilor de plată pe baza unor debite directe, ordine de plată programate (standing order) sau ordine de plată emise cu data plăţii în viitor din contul curent anterior în contul curent nou.

Serviciile specifice privind transferul de informaţii legat de mobilitatea contului sunt gratuite. În schimb, costul serviciilor legate de operaţiunile de plată (inclusiv transferul soldului) si de închidere a contului curent în lei „rezultă din aplicarea condiţiilor contractuale ale băncii anterioare sau ale băncii noi“, se precizează în Ghidul ARB.

Adevărul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata