În urma producerii catastrofei aeriene de luni din judeţul Braşov nu s-au găsit supravieţuitori

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat că nu s-au găsit supravieţuitori în urma accidentului aviatic produs luni (26 iulie 2010) şi în care a fost implicat un elicopter israelian de transport tip CH-53 care participa la un exerciţiu aerian şi avea şapte militari la bord.

„În urma producerii catastrofei aeriene de luni, 26 iulie, din judeţul Braşov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori. Comisia de cercetare a cauzelor producerii acestui accident, numită de ministrul Apărării Naţionale, continuă investigaţiile împreună cu reprezentanţii Parchetului General şi cu experţi criminalişti”, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de MApN.

Alături de cei şase militari israelieni, în accidentul aviatic şi-a pierdut viaţa şi căpitanul Ştefan-Claudiu Dragnea, încadrat la Statul Major al Forţelor Aeriene. Ofiţerul român, în vârstă de 31 de ani, era căsătorit şi a absolvit Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” în anul 2002. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii celor şapte militari şi transmite condoleanţe familiilor îndoliate.

Potrivit MApN, Gabriel Oprea a transmis omologului său israelian, Ehud Barak, un mesaj de condoleanţe prin care îşi exprimă profunda compasiune pentru pierderea vieţii celor şase militari israelieni.
Prin ordin al ministrului, miercuri, 28 iulie, la ora 8,00, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a militarilor care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică din judeţul Braşov.

Un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, a pierdut, luni, în jurul orei 15,20, legătura radio cu centrul de raportare control, iar, în jurul orei 17,45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti, jud. Braşov, epava aparatului de zbor dat dispărut, anunţa MApN.

Potrivit MApN, imediat după pierderea legăturii radio, conform procedurilor în astfel de situaţii, s-a pus în aplicare operaţiunea de căutare-salvare. În perioada 18-29 iulie, la aerodromul Boboc, se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010.
Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata