Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la o sumă fixă

Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la o sumă fixă, renunţându-se astfel la 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, informează România Liberă.

De asemenea, Guvernul analizează posibilitatea ca mai multe indemnizaţii sociale, printre care alocaţiile pentru copii şi cele pentru persoanele cu handicap, să fie impozitate cu 15%, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, au declarat surse oficiale.

Potrivit Legii 257 din 31 octombrie 2008, începând din 1 ianuarie 2009, persoanele care în ultimul an anterior naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la trei ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85 % din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

Însă, preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale, că ajutorul pentru persoane cu handicap şi indemnizaţia pentru copii „nu vor fi atinse”, toate celelalte subvenţii fiind un subiect de „analiză, reducere sau anulare”.

„Trebuie să ne obişnuim să trăim cu cât producem şi să nu trăim cu falsuri”, a spus Băsescu.

Citește și
3 Comentarii
 1. andreea spune

  NU POT SA CRED CA DUPA CE AM COTIZAT LA UN ANUMIT NIVEL DE VENIT VIN NENOROCITII ASTIA DE LA GUVERNARE SI NE PUN PE ACEEASI TREAPTA CU CEI INCOMPETENTI, CARE NU AU INVATAT SI NU AU FOST IN STARE SA-SI CREEZE UN VIITOR.CU CE SUNTEM NOI DE VINA SAU COPIII NOSTRI CA AM FOST CINSTITI SI NE-AM PLATIT OBLIGATIILE?

  CARE AR FII SOLUTIA GUVERNANTILOR?SA NE LUAM COPIII CU NOI LA BIROU?SA-I ALAPTAM IN BAIE?SA NU LE PUTEM ASIGURA CEL PUTIN 2 ANI DE LINISTE SI SUSTINERE?ACESTI 2 ANI DE LA NASTEREA COPILULUI CARE SUNT IMPORTANTI ATAT PT MAME CAT SI PT COPII?
  IN ACEST CAZ DRAGI GUVERNANTI O SA SE AJUNGA CA TARANII, TIGANII SI ,,AMARATII” SA FACA O DROAIE DE COPII PT CA LOR ORICUM LE CONVINE CA O SA IA TOT 600 LEI SI O SA STEA ACASA SI OAMENII KLUMEA NU O SA MAI FACA COPII PT CA ACESTIA GANDESC LA VIITORUL COPIILOR NU SA-I FACA SA-I INTRETINA COPIII.
  DAR ORICUM VOUA VA CONVINE CA SE INMULTESC CEI CARE VA VOTEAZA ADICA ANALFABETII!!!!
  SA VA FIE RUSINE!!!!!!!!!!!!

 2. nicole spune

  cata dreptate ai
  nici mie nu mi se pare normal sa iau tot atatia bani cat iau romii la ajutor social
  eu am lucrat gravida fiind ,pana la sapt 37 si m-am chiniuit cu 2 servicii tocmai pt a beneficia de mai multi bani decat altele pe care le-a durut la basca si s-au bcurat ca iau 800 lei

 3. Alina spune

  Nu imi vine sa cred ce scriu aceste „doamne” care prsupun ca au o facultate si cat de cat o educatie. Cum indrazniti sa jicniti in halul asta! nu aveti pic de bun simt! nu sunt de vina cu absolut nimic celelalte mamici pt faptul ca nemernicii, de la carma acestei tari de rahat, va micsoreaza voua indemnizatia! Deaia nu ne este bine si poate nici nu o sa ne mai fie ! de rai ce suntem ! pt ca am uitat sa fim oameni! pt ca am uitat de Dumezeu! Sa va fie Rusine! poate sunt mamici care nu au avut posibilitate sa urmeze o facultate sau daca au urmat-o nu si-au gasit un loc de munca potrivit studiilor cat de superficiale inganfate nedrepte si ..ma abtin sa va mai spun cum ..sunteti!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata