Ioan Oltean: Premierul Boc a fost mult prea indulgent cu miniştrii Vlădescu şi Şeitan

Premierul Emil Boc a fost mult prea indulgent cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat vineri (26 februarie 2010) în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PD-L Ioan Oltean, care vrea ca pe viitor orice ”greşeală” să fie pedepsită prin revocare.

„Ideile şi iniţiativele personale ale unor miniştri, care nu se suprapun cu voinţa Guvernului şi cu voinţa partidelor aflate la guvernare, sunt inacceptabile şi nepermise şi ele nu trebuie să aibă loc, pentru că o idee a unui ministru, care nu corespunde realităţii şi gândirii politice a PD-L, poate să bulverseze şi mai mult societatea, poate să creeze o stare de nesiguranţă şi, mai mult, poate să adauge o grijă în plus cetăţeanului de rând, o grijă inutilă.

Ori, cei care îşi pot permite să adauge cetăţeanului o grijă în plus, ca membri ai guvernului, nu au ce căuta în guvern. Membrii guvernului trebuie să fie resposabili şi, atunci când fac o afirmaţie, trebuie să aibă garanţia că această afirmaţie este în strictă concordanţă cu voinţa guvernului Boc şi a PD-L, aflat la guvernare”, a declarat Oltean.

Vicepreşedintele PD-L consideră că toate criticile aduse guvernului Boc în urma declaraţiilor făcute de miniştrii Vlădescu şi Şeitan sunt „nedrepte”, motiv pentru care îi cere premierului să sancţioneze mult mai drastic, pe viitor, astfel de comportamente.
„Asemenea afirmaţii fac mult rău partidului şi guvernului şi de aceea îi cer public premierului Boc să manifeste mai multă exigenţă, mai multă severitate faţă de cei care fac asemenea greşeli. PD-L nu îşi poate permite să greşească astăzi.

Premierul Boc nu îşi poate permite să greşească astăzi, iar cei care greşesc trebuie să plătească. Plata care se cuvine pentru asemenea greşeli este plecarea imediată din guvern… Sper că de acum încolo nu vom mai fi martorii unor asemenea greşeli şi a unei asemenea indulgenţe din partea premierului faţă de cei care greşesc. Partidul are suficienţi oameni responsabili şi în măsură să îi înlocuiască pe cei care greşesc, pentru că nu vom putea izbândi decât printr-o maximă responsabilitate a guvernului în întregul lui.

De aceea, condamn la modul ferm ieşirile respective şi cer premierului Boc să nu mai manifeste toleranţă şi îngăduinţă faţă de cei care adaugă o grijă în plus cetăţeanului din România”, a mai spus Oltean.
În opinia liderului democrat-liberal, în guvernul Boc nu vor avea loc remanieri în această perioadă, însă orice ministru care va mai face declaraţii în contradicţie cu programul de guvernare riscă să fie revocat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata