Iohannis: Criza nu se va termina în România în 2010

Criza economica nu se va termina in România in 2010, a declarat, joi (12 noiembrie 2009), primarul Sibiului, Klaus Iohannis, propus de PSD si PNL pentru functia de premier.

“Cred ca avem de-a face acum cu un optimism fortat. Înainte de alegeri, e bine sa spunem ca curge lapte si miere. Eu cred ca criza nu se va termina in România, in 2010”, a spus Iohannis. Acesta estimeaza ca economia româneasca nu va inregistra, anul viitor, o “crestere semnificativa”. Iohannis s-a referit si la bugetul local al municipiului Sibiu, despre care spune ca “nu va fi mai mare decât cel executat efectiv pentru 2009”.

În septembrie 2009, Iohannis anuntase ca bugetul local al municipiului Sibiu inregistreaza o crestere cu 3,4% fata de anul trecut, desi orasul este afectat de criza economica, in conditiile in care tot mai multe firme mari dau faliment. Din datele centralizate privind primele opt luni ale anului, rezulta ca veniturile totale la bugetul local au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 3,4%, mai exact de la 190,167 milioane lei la peste 196,626 milioane lei.

Citeste si:  FMI a alimentat criza din Europa Centrală şi de Est

O crestere mai mica, dar totusi notabila, este inregistrata de Directia Fiscala in privinta veniturilor din taxele si impozitele platite de persoanele fizice si juridice. Raportate la aceeasi perioada, acestea au crescut de la aproximativ 49 milioane la putin peste 50 milioane de lei, adica o crestere de aproape 3%.
“Explicatia bugetului inca “pe plus” vine din faptul ca Sibiul culege roadele anilor anteriori, când au fost construite multe locuinte si numeroase firme si-au deschis un punct de lucru sau au construit cladiri comerciale.

Acestia sunt factorii care sustin cresterea bugetului, având in vedere ca nici taxele si impozitele pentru persoanele fizice nu au fost majorate din anul 2006”, a explicat in septembrie, Klaus Iohannis. Din anul 2000 pâna in 2008, bugetul local al Sibiului a crescut de peste 17 ori si tocmai acest lucru a amortizat scaderea de anul acesta. “Efectiv bugetul local nu a mai avut cresterea spectaculoasa din anii anteriori, mentinându-se in acelasi timp peste nivelul celui mai bun an – 2008”, a conchis atunci primarul Klaus Iohannis.

Citeste si:  Bursa Română de Mărfuri a lansat un sistem de tranzacţionare electronică a gazelor naturale
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner