Ionuţ Popescu propune reducerea salariului său la nivelul secretarilor de stat

Directorul general al Fondului Proprietatea, Ionuţ Popescu, a anunţat miercuri (10 februarie 2010) că va propune reducerea salariului pe care îl primeşte, la nivelul salariului unui secretar de stat, de la 1 martie 2010.

‘Voi propune reducerea salariului meu la nivelul unui secretar de stat, adică la 4.800 lei net. Am anunţat Adunarea Generală a Acţionarilor că voi propune Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea reducerea salariului, de la 1 martie 2010’, a declarat, miercuri, directorul general al FP, Ionuţ Popescu, prezent la AGA.
Fostul director al Fondului, Daniela Lulache a afirmat la un post de televiziune că salariul net pe care îl primea pentru funcţia de director general al FP era de 13.000 de euro.

Pe ordinea de zi a AGA se regăsesc teme precum concilierea directă dintre Fondul Proprietatea şi Ministerul Finanţelor Publice privind corelarea capitalului subscris cu cel vărsat, semnarea contractului cu administratorul selectat, Franklin Templeton Investment Management şi listarea pe Bursă a Fondului. Până la listarea FP la bursă, contractul trebuie aprobat în AGA. Unul dintre paşii necesari listării va fi şi înregistrarea FP la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Fondul Proprietatea a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate. Statul a anunţat, la crearea Fondului, că îl va lista în cel mai scurt timp la BVB şi pe o piaţă internaţională, pentru ca acţionarii să îşi poată valorifica uşor titlurile cu care au fost despăgubiţi. Termenul de listare a fost amânat în mod repetat, ultimele intenţii indicând anul 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata