Legea ANI, subiect de discuţie cu experţii Comisiei Europene

Legea privind Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a fost unul dintre subiectele abordate, marţi, 18 mai, de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi experţii Comisiei Europene sosiţi la Bucureşti în cadrul misiunii de evaluare a angajamentelor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

La întrevedere au participat şi secretarii de stat Lidia Barac şi Alina Bica, dar şi directori ai unor direcţii din cadrul Ministerului Justiţiei (MJ), se arată într-un comunicat al MJ remis, marţi, 18 mai.
„Am prezentat experţilor Comisiei Europene stadiul implementării măsurilor angajate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi planurile ministerului pentru perioada următoare. În mod firesc, unul dintre subiectele de maxim interes pentru experţii Comisiei a fost Legea ANI şi măsurile pe care le-am luat pentru a ne asigura că Agenţia va funcţiona şi îşi va îndeplini rolul”, a declarat, după întâlnire, ministrul Cătălin Predoiu.

Un alt subiect de discuţie a fost acela legat de Strategia pentru dezvoltarea Justiţiei ca serviciu public şi despre proiectul de Lege pentru accelerarea soluţionării proceselor, se mai arată în comunicatul MJ.

Misiunea experţilor Comisiei Europene se desfăşoară în perioada 17-21 mai şi va cuprinde întâlniri şi cu reprezentanţi ai fiecărei instituţii responsabile de îndeplinirea angajamentelor prevăzute de mecanism, şi anume Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ministerul Public (MP), Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

În cadrul MCV, Ministerul Justiţiei (MJ) are, pe de o parte, atribuţii legate de adoptarea şi sprijinirea implementării măsurilor de ordin legislativ şi bugetar, iar, pe de altă parte, de coordonator al monitorizării progreselor înregistrate şi interfaţa între autorităţile române şi Comisia Europeană în problematica specifică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata