Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, va da în judecată ANI

7

Preşedintele Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, a anunţat vineri (9 aprilie 2010) că va da în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI), apreciind că această instituţie este ‘o pârghie a poliţiei politice’ care încearcă să îl ‘sufoce financiar’.

Liderul PRM a susţinut, într-o conferinţă de presă, că legea nu îl obligă să semnaleze în declaraţia de avere şi de interese suma primită în urma contractului de publicitate semnat cu firma T Dancor Romconstruct SRL, fiindcă ‘suma este minoră’ şi fiindcă nu el semnase contractul. ‘‘ANI este o pârghie a poliţiei politice. Este o mizerie ce face ANI. (…) Am avut şi noi un contract de publicitate.

O dată la 10 ani am şi eu un contract de publicitate. Nu mă obligă legea să spun aşa ceva, pentru că nu l-am semnat eu. Nu există obligaţia. E vorba de un contract minor, de 200.000 lei. Alţii au contracte de milioane şi milioane de euro şi nu îi mai întreabă nimeni nimic’, a declarat Corneliu Vadim Tudor, adăugând că atunci când va fi chemat la ANI va face ‘un circ de sunet şi lumină’.

Liderul PRM l-a atacat în acest context şi pe şeful statului, Traian Băsescu, afirmând că nu se teme de el. În altă ordine de idei, Corneliu Vadim Tudor a anunţat că a dat în judecată revista ‘Kamikaze’ pentru publicarea de informaţii false.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demarat procedura verificării declaraţiei de avere şi de interese în cazul preşedintelui Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor.

Potrivit unor surse din ANI, inspectorii de integritate îl cercetează pe Corneliu Vadim Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. ANI s-a autosesizat în acest caz, după ce revista „Kamikaze” a publicat un articol în care se arată că Editura Speranţa SRL, deţinută în proporţie de 95 % de Corneliu Vadim Tudor, a încheiat, pentru perioada august-decembrie 2009, un contract de publicitate cu firma T Dancor Romconstruct SRL, în valoare de 200.000 de lei.

Aceşti bani nu au apărut în declaraţia de avere depusă de Corneliu Vadim Tudor în calitate de europarlamentar. Inspectorii de integritate verifică şi dacă europarlamentarul a primit dividende de la editură. În plus, ANI verifică declaraţiile publice făcute de preşedintele PRM cum că ar fi primit obiecte valoroase drept cadou, însă nu le-a declarat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata