Locul I pe naţiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru delegaţia română

Lotul olimpic de matematică al României a obţinut 6 medalii – două de aur şi patru de argint – şi locul I pe naţiuni, la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 2 – 7 mai, în Republica Moldova, la Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, remis vineri, 7 mai, medaliile de aur au fost obţinute de Radu Bumbăcea de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi de Octav Drăgoi – elev al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Gabriel Pădurariu, elev la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Oneşti, Omer Cerrahoglu de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, Filip Andrei Chindea şi Ştefan Ivanovici, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, au intrat în posesia medaliilor de argint.

La ediţia din acest an au luat parte peste 130 competitori din 20 de ţări (11 în concurs şi 10 cu statut de invitat). Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) are statut de concurs regional.

Fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.

Elevii români vor reveni în ţară, sâmbătă, a menţionat sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata