Ludovic Orban: Nu am apelat la nici o firmă de transport pentru a solicita finanţări către PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi (21 ianuarie 2010), că nu a apelat la nici o firmă de transport pentru a-i cere să finanţeze partidul în campania electorală prezidenţială, în contextul afirmaţiilor făcute de Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier, care susţine că s-a făcut turism electoral în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut.

„În calitate de lider al PNL, în ceea ce mă priveşte pe mine, nu am apelat la nicio firmă de transport pentru a solicita finanţări către PNL. Dacă domnul Hagiu cunoaşte numele unei singure firme, să o facă publică, nu să arunce, aşa”, a spus Orban. Pe de altă parte, el şi-a exprimat convingerea că PD-L a făcut astfel de lucruri, dar democrat-liberalii nu vor recunoaşte.

„Sunt convins că portocaliii, care au avut o campanie opulentă şi nesimţită, au apelat din greu la astfel de finanţări, dar tot la fel de convins sunt că nu o să recunoască nimic, pentru că ei nu folosesc donaţii transparente făcute conform legii, ci plimbă banii dintr-o pungă în cealaltă”, a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier, Augustin Hagiu, a declarat joi la Realitatea FM că firmele din acest domeniu pompează cei mai mulţi bani în campaniile electorale şi solicită Guvernului „să dea înapoi celor care au susţinut ascensiunea politica ceea ce aceştia aşteaptă”.
Potrivit lui Hagiu, donaţiile ar fi „un fenomen de masă” în condiţiile în care 60-70% dintre companiile româneşti dau bani în mod mai mult sau mai puţin legal către toate partidele.

„Am dat microbuze, autobuze, am făcut turism electoral cât nu s-a facut ever în România, transportatorii au susţinut financiar campaniile electorale cu zeci şi sute de mii de euro”, a afirmat, la Realitatea FM, Hagiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata