MAI: Paradă de 1 Decembrie cu trupe şi tehnică militară

Un detașament de tehnică al Poliției Române, format din motociclete, autospeciale de intervenție și pirotehnice și laboratoare criminalistice, va participa la parada organizată de 1 Decembrie, în Piața Constituției.

Cele zece motociclete BMW, cu motoare de 1.200 cm cubi, sunt folosite de Poliția Rutieră, structură specializată în îndrumarea, supravegherea și controlul respectării normelor de circulație pe drumurile publice, informează MAI.

Autoturismul marca Volvo V 60, cu un motor de 2.000 de cmc, 136 de cai putere, cu transmisie automată, este folosit la intervenția în cazul accidentelor de circulație și la supravegherea și controlul traficului rutier. Autoturismul Porsche, cu un motor de 3.600 cmc și 420 de cai putere, tracțiune 4×4, este folosit de polițiștii rutieri la supravegherea și controlul traficului rutier, fiind capabil să atingă o viteză maximă de 320 km/h.

MAI va participa și cu cele trei autoturisme BMW — 330 — XD folosite în special la însoțirea coloanelor oficiale românești și străine precum și la misiuni de patrulare, supraveghere și control al traficului rutier. Vor mai defila autospecialele de patrulare Dacia Dokker și Duster folosite de Poliția Rutieră la misiuni de supraveghere a traficului rutier și intervenție în condiții meteorologice nefavorabile, pe autostrăzi și drumul național DN1, dar și cele cinci autoturisme Logan MCV și Dokker folosite de polițiști în activitatea de menținerea ordinii și siguranței publice, atât în orașe, cât și în zonele rurale.

Autospecialele de intervenție Mercedes Vito și Sprinter ale Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale care sunt dotate cu echipament de protecție balistică și echipamente speciale de executare a misiunilor specifice vor participa la paradă de 1 Decembrie.

Bucureștenii vor mai putea admira și cele trei autolaboratoare criminalistice destinate cercetării la fața locului, dotate cu tehnică foto-video digitală, truse specializate și echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme și mijloace materiale de probă existente în câmpul infracțional. Dotările permit desfășurarea activităților criminalistice atât în mediu rural, cât și în mediul urban, în condiții climaterice diverse, pe timp de zi sau pe timp de noapte.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va participa la eveniment cu cinci ATV-uri, trei autospeciale pentru misiuni operative în oraș „Volkswagen Passat Variant”, șase autospeciale pentru misiuni operative în oraș ‘Dacia Duster’, trei autospeciale de patrulare ‘Iveco Massif’ destinate intervenției în locurile greu accesibile, trei autospeciale de supraveghere ARTEMIS pe șasiu Land Rover, trei ambarcațiuni de patrulare și intervenție, trei autospeciale pentru transport câini și trei autospeciale transport efective 8+1 locuri „Volkswagen Transporter Kombi”.

Autospecialele de patrulare „Iveco Massif” și ATV-urile sunt destinate intervenției în locurile greu accesibile din zona de frontieră — drumuri neamenajate, forestiere. Autospeciala pentru transport câini „Mitsubishi L200” are rolul de a transporta câinii de serviciu de la sediul Poliției de Frontieră la locul de desfășurare al misiunilor de intervenție și supraveghere a frontierei, dar și echipaje de intervenție și patrulare.

Autospeciala de supraveghere ARTEMIS pe șasiu Land Rover este un sistem mobil, destinat supravegherii, din poziții statice, a zonelor de frontieră. Sistemul oferă în permanență atât informații video în timp real, ziua și noaptea, privind situația din zona de supraveghere, cât și informații cu privire la poziția proprie și localizarea exactă a elementelor infracționale.

Ambarcațiunea Harpoon 550 Open utilizată pentru misiuni de intervenție în zone greu accesibile în Delta Dunării, Fluviul Dunărea și Râul Prut va fi prezentată publicului interesat în cadrul paradei de 1 Decembrie, asemeni ambarcațiunii RR — de patrulare și intervenție destinată misiunilor de patrulare pe Fluviul Dunărea și Râul Prut. Aceasta este prevăzută cu echipamente de vedere pe timp de noapte, radar de navigație și dispozitive de avertizare acustică și optică.

Parada tehnicii auto a Jandarmeriei Române este deschisă de motociclete, mijloace de transport rapide și fiabile, necesare îndeplinirii misiunilor în timp operativ, astfel că un autoturism Volskwagen Passat Variant destinat misiunilor de însoțire a coloanelor oficiale va fi prezent în Piața Constituției, la fel ca și sistemul mobil de comunicații montat pe autovehiculul Chevrolet Tahoe — mijloc de transport cu mare capacitate de trecere — dotat cu sistem de conversie pentru echipamentele de comunicații și este destinat asigurării comunicațiilor între structurile Jandarmeriei și alte structuri ale Sistemul Național de Ordine Publică și Siguranță Națională.

Autoturismele Dacia Duster sunt folosite pe timpul misiunilor de patrulare, desfășurate independent sau în cooperare cu celelalte structuri ale MAI pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat normal de viață al comunităților din mediile urbane și rurale, autospecialele Volkswagen Transporter dotate cu mijloace de filmare și înregistrare folosite în misiunile de asigurare și restabilire a ordinii publice, pentru furnizarea de informații și imagini operative, dar și pentru constituirea mijloacelor de probă judiciare nu vor lipsi din tehnica prezentată.

Totodată, vor fi prezente autospecialele Volkswagen Transporter de culoare neagră pentru îndeplinirea misiunilor de intervenție antiteroristă, având deschidere pe ambele părți și astfel permițând luptătorilor să aibă o mobilitate foarte bună indiferent de situație. Ele sunt prevăzute cu sisteme speciale de suport pentru armament și pentru alte mijloace de protecție folosite în acest gen de misiuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata