MApN: Un militar român şi-a pierdut viaţa în timpul participării la un exerciţiu multinaţional în Germania

Un militar român și-a pierdut viața în timpul participării la un exercițiu multinațional în Germania, iar alți patru au fost răniți într-un accident care a avut loc vineri pe timpul desfășurării exercițiului multinațional ‘Saber Junction 14’, în Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania, informează Ministerul Apărării Naționale.

”Pe timpul desfășurării unui exercițiu tactic, vehiculul de tip HMMWV în care se aflau cei cinci militari s-a răsturnat la intrarea pe un drum secundar. Cauzele producerii accidentului sunt cercetate de o comisie constituită la nivelul unității. (…) Personalul medical al unității, aflat la fața locului, le-a acordat militarilor accidentați primele îngrijiri medicale, însă, în ciuda tuturor eforturilor, plutonierul Adrian-Constantin Leu a decedat la scurt timp după producerea accidentului. Răniții sunt internați în unități medicale din Germania,” precizează sursa citată.

Adrian-Constantin Leu era angajat al Ministerului Apărării Naționale din anul 2001, era necăsătorit și a participat la trei misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, transmite condoleanțe familiei plutonierului Adrian-Constantin Leu și este permanent informat de evoluția stării de sănătate a celor patru militari răniți, adaugă MApN.

Luni, 8 septembrie, în toate unitățile militare din Armata României vor fi organizate ceremonii militare și religioase în memoria subofițerului care și-a pierdut viața.
Un detașament constituit din 130 de militari ai Batalionului 2 Infanterie ‘Călugăreni’ participă, în perioada 22 august — 17 septembrie, la exercițiul multinațional ‘Saber Junction-14’, ce se desfășoară la Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania.

În cadrul exercițiului, militarii Batalionului 2 Infanterie ‘Călugăreni’ se instruiesc alături de alți peste 5.800 de militari din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Canada, Croația, Republica Cehă, Estonia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Slovenia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Suedia, în planificarea și executarea simultană a operațiilor ofensive, defensive și de menținere a păcii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata