Marian Vanghelie: Pun pariu şi demonstrez că Miron Mitrea nu va candida la şefia PSD

Preşedintele Organizaţiei de Bucureşti a Partidului Social Democrat, Marian Vanghelie, a declarat joi (21 ianuarie 2010), la sediul formaţiunii, că l-ar alege pe Traian Băsescu la conducerea PSD dacă acesta ar concura cu Miron Mitrea.

„Mie îmi pare rău că nu este Traian Băsescu la PSD. Între Miron Mitrea şi Traian Băsescu l-aş alege pe şeful statului. Barem el este realul. Mitrea încearcă să fie imaginea din spatele lui Traian Băsescu. Votez Traian Băsescu în realitate. De ce să votez cu o chestie imaginară”, a afirmat Vanghelie.
Referindu-se la declaraţiile recente ale senatorului social-democrat Miron Mitrea, potrivit cărora Congresul PSD va fi unul „aranjat”, liderul organizaţiei de Bucureşti a susţinut că, „de obicei, hoţul strigă hoţii”.

„Cred că se teme de ceea ce a făcut. Nu este niciun congres aranjat. Vor fi delegaţi, va fi sala plină. Problema este să vedem cine îl votează pe dânsul. Eu îmi doresc să candideze domnul Mitrea, dar vă spun că nu are curaj să candideze la şefia PSD… Eu pun pariu cu dumneavoastră şi vă demonstrez că domnul Mitrea nu va candida. Pentru că el că nu este un posibil candidat”, a spus preşedintele social-democraţilor bucureşteni, care a adăugat că PSD nu se va rupe, aşa cum a susţinut colegul său de partid.

Marian Vanghelie a reiterat că opţiunea sa pentru viitorul preşedinte al formaţiunii politice va fi actualul lider al PSD, Mircea Geoană. „Eu îl susţin pe Mircea Geoană, în pofida celor care urcau pe scară (la sediul PSD – n.r.) şi spuneau una, iar când coborau spuneau alta. (…) Pleacă, se duc acasă şi vin cu altă idee de la soţie. Sunt mai multe calităţi de lideri”, a spus liderul PSD Bucureşti.

În ceea ce priveşte tandemul din care face parte, Marian Vanghelie a precizat că acela care îi va dovedi, în continuare, consecvenţă va fi cel pe care îl va alege în fruntea partidului. „Mă interesează, când mă uit dimineaţa, în oglindă, să nu îmi fie ruşine, chiar dacă existenţa acelui tandem este pusă sub semnul întrebării.

Depinde de cine pune sub semnul întrebării. Dacă se uită unii dintr-un copac şi pun sub semnul întrebării, s-ar putea să nu mă intereseze”, a afirmat Vanghelie. Întrebat despre opţiunea sa în legătură cu introducerea în Statutul PSD a funcţiei de preşedinte executiv sau a celei de prim-vicepreşedinte, Marian Vanghelie a spus: „Nu am o problemă”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata