Marioara Murărescu, înmormântată cu onoruri militare

Realizatoarea TV Marioara Murărescu va fi înmormântată cu onoruri militare marţi, în jurul orei 12,00, la Cernica, au precizat reprezentanţi ai MApN.

 Marioara Murărescu a fost decorată în 2009 cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler.

Luni, trupul neînsufleţit al Marioarei Murărescu a fost depus la parterul clădirii Studiouri, în holul mare al Televiziunii Române. Realizatoarea emisiunii „Tezaur folcloric” a încetat din viaţă săptămâna trecută.

Începând din iunie 2013 a fost internată de mai multe ori în diferite unităţi medicale. Îndrăgita realizatoare TV a fost diagnosticată în 2008 cu cancer la sân, suferind două intervenţii chirugicale iar în 2013 a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală.

Marioara Murărescu şi-a început cariera în Radiodifuziunea Română în 1972, realizând la început emisiuni radio, iar din 1977, emisiuni folclorice şi programe speciale în TVR.

În 1988 a organizat primul concert „Tezaur folcloric” la Sala Radio iar în 1990, primul concert de colinde la Sala Mare a Palatului din Bucureşti. În 1991 apărea primul disc „Tezaur folcloric”, editat în colaborare cu casa de discuri Electrecord, iar în 2000, primele casete audio şi primul CD cuprinzând materiale originale interpretate în timp pentru „Tezaur folcloric”.

Printre premiile pe care le-a primit Marioara Murărescu de-a lungul timpului se numără: Premiul pentru cercetare pentru lucrarea ”Cântecul propriu-zis din Muscel” (1971), Prix folclorique (1977), Premiul criticii muzicale ”Mihail Jora” (1993), Premiul Ethnos (1995), Premiul ”Dragoş Vrânceanu” (1996), Premiul de excelenţă acordat de Fundaţia Ethnos (1998). În aprilie 2009, realizatoarea a fost decorată de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul ”Steaua României” în grad de cavaler. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata