Medic expert al asigurărilor sociale, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Mariana Ianson Floarea, şef serviciu Expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din cadrul Casei de Pensii a Judeţului Cluj, pentru luare de mită, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi (30 martie 2010), procurorii au reţinut că în perioada 15 martie 2004 – 16 septembrie 2009, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale, având şi funcţia de şef serviciu cu atribuţii de control la nivelul cabinetelor teritoriale de medicină şi recuperare a capacităţii de muncă, inculpata Floarea a pretins şi a primit suma totală de 2.650 lei, 600 euro şi 100 USD de la şapte denunţători pentru a îndeplini acte ce reprezintă îndatoriri de serviciu.

„Concret, în schimbul sumelor luate sub formă de mită de la denunţători, după expertizarea acestora şi analizarea dosarelor medicale, inculpata a dispus încadrarea unora dintre persoanele respective într-un anumit grad de invaliditate sau menţinerea altora în aceleaşi grade de invaliditate, ca urmare a revizuirii medicale, dispoziţii urmate, după caz, de emiterea deciziilor medicale”, susţin procurorii anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj. „Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai subliniază DNA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata