Medicul SMURD Laura Vizireanu a primit, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al Brăilei

Laura Vizireanu, medicul SMURD care a murit în urma accidentului aviatic de luni, 15 decembrie, de pe Lacul Siutghiol, județul Constanța, a primit vineri, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al Brăilei.

Consilierii locali municipali au decis, în unanimitate, să-i confere medicului Laura Vizireanu, care și-a pierdut viața la datorie, în semn de omagiu, titlul de cetățean de onoare al Brăilei.

Ședința Consiliului Local Municipal a început cu un moment de reculegere în memoria celor patru victime ale accidentului de la Siutghiol, după care s-a votat propunerea primarului de Brăila, Aurel Simionescu, de conferire a titlului.

Laura Vizireanu a fost înmormântată joi, la Brăila, cu onoruri militare și a primit drapelul de luptă al SMURD.

Sicriul cu trupul Laurei Vizireanu a fost purtat pe umeri, până la mormânt, de colegii de la SMURD Brăila.

Garda de Onoare, formată din militari ai Garnizoanei Brăila a tras trei salve de pistol mitralieră, în onoarea medicului SMURD, care a murit în misiune.

Decizia ca Laura Vizireanu să fie înmormântată cu onoruri militare, deși nu era cadru MApN sau MAI, a venit ca urmare a faptului că medicul SMURD și-a pierdut viața într-o misiune de salvare de vieți omenești.

Tânăra de 39 de ani a fost condusă pe ultimul drum de colegii de la SMURD Brăila, Galați și Constanța și de sute de oameni care au cunoscut-o sau au auzit de tragedia în care și-a pierdut viața

Laura Vizireanu a fost căsătorită, până anul trecut, cu șeful Inspectoratului Județean de Poliție Brăila, Mircea Relu Vizitiu, împreună cu care avea un băiețel de 9 ani.

Născută pe 21 aprilie 1975, Laura Vizireanu a absolvit Facultatea de Medicină „Ovidius” Constanța, promoția 2002. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata