MFP a atras peste 1,33 miliarde lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, luni, 3 mai, peste 1,33 miliarde de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasată la licitaţie prin intermediul Băncii Naţionale a României (BNR).

Titlurile de stat au scadenţa la un an, 4 mai 2011, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecată emisiunea este de 6,29 la sută. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 5,91 la sută.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 1,5 miliarde de lei, iar cererea totală din partea celor 13 bănci care au participat la licitaţie a fost de 2,54 miliarde de lei.

La licitaţie au depus oferte de cumpărare de titluri de stat 13 dealeri primari – Alpha Bank România, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Carpatica (BCC), Banca Comercială Română (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank România, ING, MKB Romexterra, Raiffeisen Bank, RBS Bank România şi UniCredit Ţiriac Bank.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să atragă în luna mai 4,5 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

În primele patru luni din 2010, MFP a împrumutat de pe piaţa internă circa 17 miliarde de lei, după ce, în 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei.

În februarie, România a primit două tranşe de împrumut de la FMI, în valoare de 2,45 miliarde de euro, iar în martie o tranşă de un miliard de euro de la Comisia Europeană.

De asemenea, MFP a împrumutat de pe piaţa externă de capital un miliard de euro, printr-o emisiune de eurobonduri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata