Mile Cărpenişan va deveni cetăţean de onoare al Timişoarei

20

Ziaristul Mile Cărpenişan va deveni cetăţean de onoare al Timişoarei, titlu acordat postmortem, propunerea venind din partea viceprimarului Sorin Grindeanu, cu care jurnalistul a fost foarte bun prieten.

”Preferam să nu-i dau acest titlu decât peste 40 de ani. Nu poţi să te gândeşti că un tânăr de 34 de ani poate trece, atât de repede, dincolo. Am făcut, totuşi, propunerea de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare, în calitatea mea de consilier local. Îmi este foarte greu să vorbesc despre Mile.
Cred că a făcut cinste Timişoarei, peste tot unde a fost: din Kosovo şi fostul spaţiu iugoslav, până în Asia şi Indonezia. Tocmai pentru că a fost atât de puternic în situaţii limită, cred că a luat această boală prea uşor, părându-i-se că e o nimica toată pentru el. S-a dus prea repede dintre noi”, a declarat, marţi Grindeanu.

Viceprimarul consideră că Mile Cărpenişan a fost un ”vârf” al gazetarilor timişoreni şi că şi-a îndeplinit cu mare cinste toate obligaţiile profesionale. Mile Cărpenişan a decedat, luni, la Spitalul Judeţean Timişoara, în urma unui stop cardiac, pe fondul unei septicemii generalizate. Trupul neînsufleţit a fost depus, marţi, la capela cimitirului ‘Rusu Şirianu’ din oraş, unde cei care l-au cunoscut să-şi poată lua rămas bun de la el, iar miercuri, la ora 15.00, va fi înmormântat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata