Ministerul Economiei a solicitat raţionalizarea cheltuielilor companiilor din subordine

17

Angajaţii companiilor de stat aflate în subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri ar trebui să fie solidari cu salariaţii din sectorul bugetar, cărora le scad salariile, a declarat marţi, 11 mai, ministrul Economiei, Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă.

„Din punctul de vedere al Fondului Monetar Internaţional, reducerea salariilor se aplică în cazul bugetarilor, dar putem fi solidari cu salariaţii din sectorul bugetar. Ministerul Finanţelor va găsi o soluţie”, a afirmat Videanu.

Oficialul MECMA a menţionat că a solicitat conducerilor companiilor din subordinea ministerului să raţionalizeze cheltuielile.

„Nimeni nu cumpără maşini, spre exemplu. Cine o va face, va pleca. Fiecare ordonator de credite o face pe propria răspundere. Am trimis o adresă către companiile din subordinea MECMA privind raţionalizarea cheltuielilor’, a spus Videanu.

În ceea ce priveşte impozitarea bonurilor de masă sau a dobânzilor la depozite, ministrul Economiei a menţionat că orice venit trebuie impozitat.

„Sistemul de impozitare intră într-o nouă eră a raportului dintre contribuabil şi stat. Orice venit va trebui impozitat, astfel încât impozitarea să nu fie suportată numai de cinci – şase milioane de oameni”, a spus Videanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata