Ministrul Laszlo Borbely anunţă o acţiune de colectare a PET-urilor în şcoli

Până la începerea viitorului an şcolar, în jur de 3.000 de şcoli din ţară vor fi implicate într-o acţiune de colectare şi balotare a PET-urilor, a anunţat vineri, 23 aprilie, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, Laszlo Borbely, ministerul Mediului şi Pădurilor.

‘În şcoli vom avea o acţiune susţinută de colectare a PET-urilor, sper că mai multe mii de şcoli vor fi incluse într-un program prin Fondul de Mediu prin care le vom da aceste aparate mecanice şi electrice de a presa PET-urile (prese de balotat – n.r.), 10 kilograme încap într-un sac. Prin conştientizare şi alte astfel de acţiuni vom putea face mai multe pentru un mediu sănătos’, a spus ministrul.

Borbely a precizat că au fost mai multe discuţii cu o serie de organizaţii neguvernamentale, care se ocupă de această acţiune, în cadrul Fondului de Mediu, la capitolul ‘Conştientizarea populaţiei’.

‘Vor fi proiecte spijinite de Fondul de Mediu şi în acel proiect va apărea numărul de şcoli. Putem ajunge la 3.000 de şcoli. Ceea ce rezolvă ei este sistemul de colectare al PET-urilor, prin poştă, cu acei saci.

Se pare că pot da şi o anumită sumă pentru fiecare kilogram de PET-uri. Statul se implică doar în a da aceste prese la şcoli. Cred că până la începutul anului şcolar din toamnă vom avea rezolvată problema şi putem lansa acest proiect’, a precizat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata