Ministrul Sănătăţii vrea să nu mai permită medicilor să lucreze simultan la stat şi la privat

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat miercuri (18 august 2010) în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Sănătăţii lucrează la elaborarea unui proiect legislativ conform căruia medicii să nu mai pot lucra simultan în sistemul public şi în cel privat.

„Acest lucru trebuie eliminat, pentru că, din punct de vedere al sistemului medical nu şi-a dovedit eficienţa, iar din punct de vedere al pacientului această soluţie este păguboasă. Practic astăzi ceea ce se întâmplă este următorul lucru: pacientul se duce la spitalul public, dimineaţa, i se fac analizele şi este rechemat la clinica privată de către acelaşi medic, după-amiază, unde mai este de multe ori şi taxat.

Deci, practic, pacientul care plăteşte şi contribuţie de sănătate, plăteşte şi după masă o taxă pentru un serviciu efectuat pe banii spitalului public, de către acelaşi medic care lucrează şi în public şi în privat”, a argumentat ministrul Attila Cseke.

Citește și
1 Comentariu
  1. VLAICU M. spune

    PAI DE CE SA ADUCA MEDICII ASTIA TAXE IN PLUS LA STAT, LUCRAND DE EXEMPLU 2,3 SERI PE SAPTAMANA CAND PUTEM SA FORMAM TINICHIGII SI OSPATARI……..CE CONTEAZA SANATATEA ROMANILOR..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata