Miron Mitrea: Oamenii buni au fost îndepărtaţi din prima linia a PSD

Oamenii buni şi profesioniştii au fost îndepărtaţi din prima linie a Partidului Social Democrat sau chiar daţi afară, dacă nu au plecat singuri, a declarat joi (4 februarie 2010) la tribuna Consiliului Naţional, senatorul social-democrat, Miron Mitrea, candidat la preşedinţia formaţiunii.

El a subliniat, totodată, că Guvernul condus de Adrian Năstase a fost cel mai bun guvern post-revoluţionar al României, din care au făcut parte profesionişti precum foştii miniştri ai apărării şi internelor Ioan Mircea Paşcu şi Ioan Rus, care acum nu mai sunt folosiţi, ultimul nefiind nici măcar membru al Consiliului Naţional.
„PSD a avut cel mai bun guvern post-revoluţionar în perioada 2000-2004 şi nu înţeleg de ce unii de ruşinează cu aceasta. Eu nu, deşi am fost fugărit şi luat cu gonacii prin ţară şi asta pentru că am făcut parte din acel guvern.

A fost guvernul care a reuşit să introducă România în UE şi NATO. Nu pot să nu mă întreb unde este Ioan Mircea Paşcu – l-am ales la Bruxelles, şi nu mai este la Bucureşti – unde sunt Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, şi alţii care au părăsit partidul. Şi aceşti oameni care au rămas în partid nu sunt folosiţi. (…) Să dăm la o parte oameni de o astfel de valoare este inacceptabil”, a afirmat senatorul Miron Mitrea.

Citeste si:  IGPR: 110 poliţişti efectuează percheziţii într-un dosar cu prejudiciu de 6 milioane de euro

În ciuda disputelor avute cu Ioan Rus, Mitrea şi-a exprimat regretul că acesta este acum la Cluj. „Ioan Rus este ministrul de Interne care a obţinut pentru România eliminarea vizelor. Astăzi, el stă acasă la Cluj şi nu face parte nici măcar din Consiliul Naţional. Acest mod de a trata oamenii este inacceptabil”, a spus Mitrea. El mai consideră că PSD „trebuie să abandoneze tezele de dreapta”.

„Este inadmisibil ca noi, ca partid social-democrat, să intrăm în campanie sprijinind cota unică”, a mai spus senatorul PSD. Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a precizat, la rândul său, că pentru Mihai Tănăsescu este un loc rezervat în departamentul economic. El şi-a exprimat susţinerea pentru Ioan Rus. „Ioan Rus, la acel moment, este membru al Consiliului Naţional”, a subliniat Adrian Năstase.

Citeste si:  Mai degrabă decât să demisioneze, Papa ar trebui să-şi dedice Pontificatul vindecării
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner