Miting de protest în faţa Parlamentului, în timpul asumării răspunderii

26

Circa 3.000 de sindicalişti vor participa luni, 7 iunie, la un miting de protest în faţa Parlamentului, în timp ce premierul Emil Boc îşi va asuma răspunderea pe cele două proiecte de lege privind restabilirea echilibrului bugetar şi, respectiv, stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, a anunţat joi, 3 iunie, liderul sindical al CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale au anunţat, joi, calendarul acţiunilor de protest pentru săptămâna viitoare.
Marţi şi miercuri vor continua mitingurile în faţa Parlamentului cu maximum 2.000 de persoane, iar în teritoriu vor fi pichetate sediile parlamentarilor pentru a-i sensibiliza să voteze moţiunile de cenzură depuse împotriva celor două proiecte de lege.

Greva a fost adresată parlamentarilor pentru a li se atrage atenţia că există nemulţumiri din partea cetăţenilor pe care îi reprezintă în Parlament şi că prin votul lor de susţinere a moţiunilor de cenzură pot arăta dacă sunt de partea electoratului. Votul parlamentarilor este decisiv. De ei depinde dacă peste o criză economică gravă doresc să suprapună şi o criză socială. Noi sperăm ca moţiunile de cenzură să treacă şi cele două legi privind reducerea salariilor şi a pensiilor să fie blocate”, a subliniat preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu.

Totodată, liderii sindicali au anunţat că în ziua dezbaterii moţiunilor de cenzură va fi grevă generală la nivel naţional şi şi-au exprimat speranţa să li se alăture toate categoriile sociale.

De asemenea, marţi, 15 iunie, sau în funcţie de ziua în care se vor dezbate moţiunile de cenzură, circa 20.000 de sindicalişti vor organiza un miting de protest în faţa Parlamentului, iar în jurul clădirii se va forma un lanţ uman.

Totodată, sindicaliştii vor ocupa balcoanele sălii Parlamentului pentru a vedea exact cum votează parlamentarii.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a anunţat că social-democraţii vor depune două moţiuni de cenzură, ţinând cont de faptul că executivul va veni cu două asumări de răspundere.

„Având în vedere că guvernul a decis să facă două asumări, una la ora 16.00 şi una la ora 17.00, două asumări distincte pe două proiecte distincte, noi, care suntem împotriva tuturor măsurilor pe care guvernul vrea să le ia, adică şi reducerea salariilor şi reducerea pensiilor, vom depune două moţiuni de cenzură pe cele două asumări, pentru a bloca ambele măsuri pe care vrea să le ia guvernul”, a spus Moldovan.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News