Mitingul de protest a început în Piaţa Victoriei

24

Mii de sindicalişti din toate categoriile profesionale au sosit, miercuri, 19 mai, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de Guvern.

Protestanţii veniţi din toată ţară fac parte din toate categoriile profesionale, de la cadre medicale şi didactice, personal angajat din penitenciare şi poliţie, jandarmi, poliţişti de frontieră, funcţionari publici, precum şi reprezentanţi din poştă, telecomunicaţii, transport rutier – feroviar şi aerian, metrou, mineri şi angajaţi din toate regiile şi companiile naţionale.

De la tribuna mitingului, Ioan Apostoaiei, vicepreşedinte CNS Cartel Alfa, face apel la sindicalişti să fie foarte atenţi la persoanele care sunt pe lângă ei, să nu fie impostori şi provocatori deoarece mitingul este al celor necăjiţi nu al politicienilor, al partidelor politice sau al altor diversionişti.

„Facem apel la organele de ordine să dea drumul coloanelor de maşini către Piaţa Victoriei, să deblocheze circulaţia de la intrările din Bucureşti pentru a evita posibile nemulţumiri. Membrii noştri de sindicat sunt plecaţi încă de ieri (n.r. marţi) pe drum şi trebuie să-i înţelegem că sunt obosiţi.

Totodată, cerem populaţiei Bucureştiului, pensionarilor, studenţilor şi celor nemulţumiţi de măsurile de austeritate să vină în piaţa pentru a le striga în faţă guvernului”, a anunţat la staţie Apostoaiei. În piaţa au intrat şi grupuri de pensionari din toate judeţele sub directa organizare a Federaţiei Sindicatelor Pensionarilor.

Deşi mitingul trebuia să înceapă la ora 11.00, deja în Piaţa Victoriei oamenii îşi strigă nemulţumirea faţă de politica de austeritate, de reducerea salariilor, pensiilor şi a altor drepturi sociale şi cer demisia Guvernului, făcându-l direct răspunzător de această situaţie pe preşedintele României Traian Băsescu căreia îi cer demisia.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News