Mitrea îl sustine pe Nastase în turul doi împoriva lui Geoană

Senatorul social-democrat Miron Mitrea a afirmat joi (11 februarie 2010) dimineaţă la Palatul Parlamentului, că în turul doi al alegerilor pentru preşedinţia PSD îl va susţine pe Adrian Năstase, dacă acesta va candida împotriva liderului formaţiunii, Mircea Geoană.

”Da, îl voi susţine pe Adrian Năstase. Cu condiţia să fie el cu Geoană. Dacă sunt eu în turul al II-lea, n-o să-l mai susţin pe Adrian Năstase”, a precizat Mitrea, care a adăugat că ”o unire a forţelor” şi cu vicepreşedintele Cristian Diaconescu este binevenită. Senatorul PSD participă, la grupul parlamentar al PSD, la o întâlnire a Comisiei de organizare a Congresului, la invitaţia preşedintelui Consililului Naţional al partidului, Adrian Năstase.

Mitrea a spus, în acest context, că la întâlnire au fost invitaţi toţi cei 28 de membri ai comisiei, printre care se regăsesc şi liderul formaţiunii, Mircea Geoană şi preşedintele de onoare, Ion Iliescu. ”Este întrunirea Comisiei de organizare a Congresului, pe care uitase Geoană s-o convoace. Noi trebuie să stabilim, în fond, decizia Consiliului Naţional – când, unde şi ce se va întâmpla”, a mai spus social-democratul.

Fostul coodonator de campanie al PSD a adăugat, referindu-se la întâlnirea de miercuri seară dintre preşedintele PSD Mircea Geoană şi mai mulţi lideri social-democraţi, că acolo nu s-au aflat doar ”apropiaţii” săi, ci şi unii lideri din teritoriu pe care preşedintele PSD încearcă să-i convingă să-l susţină. ”Nu numai apropiaţii au fost chemaţi de Mircea Geoană. Au fost mult mai mulţi, încercând să-i convingă de acel sistem pe listă, care să-i asigure de la început posibilitatea de a câştiga Congresul, neajungând faptul că şi-a aranjat delegaţii. Vrea o nouă centură de siguranţă”, a mai spus Mitrea.

În ceea ce priveşte locul unde se va desfăşura Congresul, Romexpo, Mitrea a spus că nu crede într-o teorie de fraudare a alegerilor. ”Eu nu cred în aşa ceva, cum nu cred nici că alegerile normale pot fi fraudate la vot mare. Nu cred în aceste chestiuni şi nu cred că în partid s-a întâmplat aşa ceva. A mai fost câte o încercare a câte unui şef de organizaţie, mai ales de la Bucureşti, să influenţeze câteodată alegerile, dar nu e important”, a mai spus senatorul PSD.

El a subliniat că problema esenţială o reprezintă modalitatea de aducere a delegaţiilor la Congres, respectarea raportului normal şi libertatea votului. ”Şunt şefi de organizaţii care încearcă de pe acum să le spună celor din teritoriu că trebuie să prezinte votul, un exemplu fiind cel din Mureş, care le solicită, deja, membrilor filialelor că trebuie să prezinte votul, că el ţine cu Geoană”, a mai precizat social-democratul.

El a mai spus că secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, nu decide norma de reprezentare, el trebuie doar să pună în practică deciziile pe care le ia comisia de organizare. ”Faptul prin care Consiliul Naţional a hotărât ca această problemă importantă a reprezentării în Congres a delegaţiilor să fie stabilită de CExN a fost sărită şi dacă nu făceam gălăgie eu şi Adrian Năstase, probabil, se ducea (CExN – n.r.) joia viitoare şi ne puneau în faţa faptului împlinit”, a mai afirmat Mitrea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata