Mutu, 9 luni de supendare în cazul dopajului cu sibutramină

Atacantul român Adrian Mutu, de la echipa italiană de fotbal Fiorentina, a primit luni (19 aprilie 2010) o suspendare de 9 luni pentru dopaj din partea Tribunalului Anti-Doping al Comitetului Olimpic Italian.

Anunţul a fost făcut de avocatul Paolo Rodella, în vreme ce Adrian Mutu, prezent şi el la audieri şi la anunţarea verdictului, s-a urcat în maşină şi a plecat fără a da vreo declaraţie.

Rodella a spus că Mutu nu e mulţumit de verdict şi se aşteaptă motivaţia sentinţei şi se evaluează şi posibilitatea unui apel la Tribunalul de Arbitraj în Sport (TAS), dar numai după motivare. Avocatul italian s-a declarat mulţumit pe jumătate, deoarece s-a obţinut o reducere de trei luni faţă de solicitarea procurorilor şi s-a reuşit convingerea tribunalului să nu ia în considerare ipoteza de recidivă.

De asemenea, Ninno D’Avirro, celălalt avocat al lui Mutu, a arătat că cheia acestui proces a fost luarea în considerare a recidivei în baza precedentului de la Chelsea Londra. „Precedentul de la Londra era elementul care putea deranja, să strice, să determine procuratura să ceară o sentinţă mult mai mare.
Iar apoi faptul că s-a reuşit contestarea recidivei e un pas important, faptul că s-a obţinut reducerea de trei luni nu este maximul care se mai putea obţine, dar ceva tot am obţinut”, a evaluat situaţia D’Avirro.

Surse judiciare citate de jurnaliştii italieni au arătat că instanţa Tribunalului CONI a fost mai severă cu Mutu reţinând că acesta, mai ales după povestea de la Chelsea Londra, nu ar fi trebuit să ia niciun medicament fără avizul doctorilor clubului Fiorentina.
„Pentru un jucător de asemenea nivel, pentru un atlet, este inadmisibilă luarea unor medicamente pe cont propriu fără avizul de specialitate”, au arătat sursele citate. Mutu, care a fost suspendat provizoriu pe 28 ianuarie, ar urma să revină pe gazon în la sfârşitul lunii octombrie.

Adrian Mutu a fost găsit pozitiv la sibutramină în urma controalelor anti-doping efectuate după meciurile jucate de Fiorentina pe 10 ianuarie, cu Bari (2-1, Mutu a marcat un gol), şi 20 ianuarie, cu Lazio (3-2, Mutu a marcat două goluri). Mutu se află sub contract cu clubul viola până în 2012.
Anunţul a fost făcut de avocatul Paolo Rodella, în vreme ce Adrian Mutu, prezent şi el la audieri şi la anunţarea verdictului, s-a urcat în maşină şi a plecat fără a da vreo declaraţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata