Narcisa Iorga: Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici altă lege

Narcisa Iorga, membră a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a declarat joi la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) că nu a încălcat niciodată Legea audiovizualului și nici altă lege.

„Vreau să vă asigur că nu pot să dau niciun fel de detaliu legat despre acest stadiu (n.r. — al anchetei) și să vă asigur, de asemenea, că am fost întotdeauna pentru aplicarea legii, nu pentru abaterea de la lege. (…). Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului și nici o altă lege a țării”, a afirmat Iorga, care s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărită penal în dosarul de corupție de la CNA.

Ea a refuzat să dea alte detalii, menționând că este o anchetă care se derulează și că în timpul acesteia vor fi aduse probe și de o parte, și de alta.

„Din punctul meu de vedere nu am făcut altceva decât să aplic legea. Atât, nimic altceva”, a subliniat reprezentanta CNA.

În cursul dimineții, la DNA s-a prezentat și social-democratul Viorel Hrebenciuc, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

La ieșirea din sediul instituției, el a declarat că i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul de corupție de la CNA.

„Eu sunt aici, bănuiesc, o victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoștință faptul că sunt suspect în acest dosar”, a afirmat Hrebenciuc.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid.

La 24 iulie, Narcisa Iorga declara că procurorii anticorupție sunt foarte interesați de ceea ce se întâmplă în CNA. Atunci, ea a a fost audiată, în calitate de martor, în cazul plângerii depuse împotriva Laurei Georgescu de către reprezentanți ai PP-DD.

Președintele PP-DD, Simona Man, și Liliana Mincă, deputat PP-DD, au depus la DNA la începutul lunii iulie o sesizare privind posibilele acte de corupție ale președintei CNA, Laura Georgescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata