Noi sisteme de control pentru evidenţa restituirilor de TVA, în 12 luni

Noi sisteme de control şi de evidenţă a restituirilor de TVA către companii vor putea fi puse în funcţiune în 12 luni, astfel încât companiile care solicită restituiri de TVA necuvenite să fie descoperite, a declarat marţi, 8 iunie, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, într-o conferinţă comună cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, pe tema combaterii evaziunii fiscale.

„Riscul procedurii de infringement pentru acest sector a fost asumat şi este generat de necesitatea de a reduce evaziunea fiscală în zona TVA intracomunitar şi în zona restituirii de TVA. De ce o perioadă limitată de impunere a măsurilor?

Pentru a reduce penalităţile dintr-o procedură de infringement. Avem nevoie de noi sisteme de control, de evidenţă, pe care le putem pune în funcţiune în 12 luni, astfel încât companiile care cer restituiri de TVA necuvenite să fie oprite”, a afirmat Vlădescu.

În ceea ce priveşte reducerea taxelor şi accizelor, în special la tutun, pentru reducerea evaziunii fiscale, oficialul MFP a adăugat că nivelul acestora este stabilit printr-un grafic la nivel european.

„Europa este un sistem care funcţionează într-un anumit fel. Cât timp suntem stat membru, există un grafic de creştere a accizei. Este un grafic până în 2018, coordonat la nivel european’, a explicat Vlădescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata