O dilemă de coşmar pentru bugetarii ieşeni – 25% la salarii sau concedieri

 Prefectul judeţului Iaşi a aprobat propunerea de reducere cu un sfert a fondului de salarii. La unison, toti sefii de institutii au condamnat scaderile de salarii fara a oferi insa o alta solutie, consemneaza Ziarul de Iaşi.

„Este o masura necesara avind in vedere ca povara crizei a stat numai pe societatile private. Semnalele din mediul privat si de la stat sint pozitive, pentru ca oamenii prefera sa piarda din salariu decit sa-si piarda slujba”, a declarat prefectul Dragomir Tomaseschi.

La Consiliul Judetean, insă, se asteapta intrarea in greva generala.

 Salariatii CJ au inceput anul cu un venit mediu brut de 3.200 de lei. Liderul de sindicat al CJ, Liviu Simiuc, sustine ca acum salariul brut ar mai fi de doar 1.300 de lei, in urma taierii sporurilor de antena si dispozitiv. „Avem deja multi colegi care sunt pe salariul minim si vor ajunge la 600 de lei pe luna”, a declarat Simiuc.

Din cei aproximativ 740 de angajati ai Primăriei Iaşi, anul viitor, ar urma sa ramina in jur de 550. „La Primarie, cel mai mic salariu e de 680 lei net pe luna si cel mai mare de 1.270 lei net pe luna. Inteleg sa ia 25%, dar de la cei care au salarii mari”, a declarat Gabriela Chisalita, lidera sindicalistilor din Primarie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata