Oferte de serviciu în perioada verii: barman, casier sau „spion” pentru companii

– Studenţii sunt preferaţii angajatorilor pe perioada verii: în străinătate, ca barmani şi recepţioneri, în ţară, operatori de sondaje şi „mistery shopper”

Chiar dacă numărul românilor fără loc de muncă a continuat să crească în ultimul an până la 701.000 de persoane la sfârşitul lunii mai, oferta de joburi pe perioada verii a rămas la nivelul din 2009. Nu oricine are însă şansa să lucreze part-time sau timp de trei luni, pentru că angajatorii îi preferă în primul rând pe studenţi, dar şi pe tinerii fără pretenţii salariale. Cât despre domenii, cele mai multe posturi vin din turism, logistică, construcţii şi servicii, gen call-center, realizarea de studii de piaţă şi aşa-numitele „mistery shopping” (verificarea incognito a modului în care lucrează angajaţii, n.r.), spun specialiştii în resurse umane.

Marea majoritate a locurilor de muncă pentru studenţi nu sunt în România, ci pentru străinătate, în ţări ca Grecia şi SUA„, explică pentru Gândul Corina Diaconu, directorul general al companiei de consultanţă ABC Human Capital. Înscrierile pentru programele de tip work&travel în domeniul hotelier din alte ţări s-au terminat însă de luna trecută, cel mai târziu. Pe lângă un salariu de 400-500 de euro pe lună pentru munca prestată, studenţii au parte şi de o serie de facilităţi, cum ar fi biletul de avion, masa şi cazarea asigurate de angajator, dar şi de diverse cursuri de specializare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata