Oprescu a primit donaţii de campanie şi de la fosta soţie

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a primit pentru campania prezidenţială din 2009, o donaţie de 40.000 de lei din partea fostei sale soţii, medicul Simona Fica, potrivit listei donatorilor, publicate recent în Monitorul Oficial. Pe lista donatorilor lui Oprescu mai figurează şi fiul celor doi, Mircea Oprescu, tot cu 40.000 de lei.

Cea mai mare donaţie din partea unei persoane fizice obţinute de fostul candidat la preşedinţie provine de la fostul deputat PSD Marian Bălan şi este în valoare de 200.000 de lei, potrivit listei publicate, luni (29 martie 2010), în Monitorul Oficial.

Fost prefect de Ialomiţa, Marian Bălan a coordonat campania electorală a lui Oprescu în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, la prezidenţialele din noiembrie 2009.

Cele mai mari sume i-au fost, însă, donate lui Oprescu, pentru campania din 2009, de două firme – Beta Trading and Investment şi Rhino Group Technology, care au oferit câte 600.000 de lei.

Totalul sumelor date de cei 70 de donatori de pe lista depusă de Oprescu ajunge la circa 5,38 milioane de lei. Lista se referă numai la donatorii persoane fizice şi juridice care au făcut donaţii în anul fiscal 2009 de cel puţin 10 salarii minime brute pe ţară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata