OUG contra evaziunii fiscale, în atenţia Guvernului

Guvernul ar putea analiza miercuri, 19 mai, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru combaterea evaziunii fiscale, potrivit agendei probabile a şedinţei Executivului.

În contextul negocierii cu instituţiile de finanţare externă, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, au primit ca sarcină să demareze acţiuni de combatere a evaziunii fiscale până în septembrie.

De asemenea, în şedinţa de miercuri ar putea fi adoptat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Totodată, Executivul ar urma să adopte o hotărâre privind suplimentarea sumei prevăzute ca despăgubire pentru imobilele situate pe amplasamentul lucrării de lărgire a Centurii Ploieşti Vest km 0+000-km 12+850.

Şedinţa de Guvern a fost programată miercuri de la ora 15,00. De regulă, reuniunea Executivului are loc de la ora 9,00, dar miercuri dimineaţă, circa 60.000 de manifestanţi de la confederaţiile sindicale naţionale protestează, între orele 10,00 şi 12,00 în faţa Guvernului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata