Parc de panouri solare, la Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe a elaborat un proiect în scopul amenajării unui parc de panouri solare, prin intermediul căruia va asigura parţial iluminatul public şi alimentarea cu energie electrică a mai multor instituţii din municipiu.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat vineri că acest parc fotovoltaic va fi amenajat pe o suprafaţă de patru hectare de teren aflat spre Vâlcele, iar cantitatea de energie produsă va intra în sistemul electric naţional.

„Practic noi vom plăti doar o diferenţă, pentru că din consumul total al municipiului se va scădea cantitatea de energie produsă de noi”, a declarat Sztakics Eva.

Potrivit acesteia, prin intermediul panourilor solare va putea fi acoperit 85 la sută din consumul de curent electric al municipiului Sfântu Gheorghe şi astfel se va face o economie importantă la bugetul local.

Valoarea totală a investiţiei este evaluată la 45 de milioane de lei, iar autorităţile locale vor încerca să obţină o treime din această sumă prin Programul Operaţional Regional, pe componenta valorificării resurselor regenerabile.

Consiliul local municipal a aprobat participarea la acest proiect cu o contribuţie proprie în valoare de aproape 930.000 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata