Parlamentarii resping acordarea de miere pentru elevii din învăţământul privat

20

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins cu 123 voturi pentru, 161 de voturi împotrivă şi nicio abţinere, amendamentul propus de PSD privind extinderea cheltuielilor privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv şi pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul privat, alături de cei de la stat şi din învăţământul confesional.

„A rămas un element de discriminare între elevii învăţământului de stat şi cel privat şi confesional, ceea ce nu se întâmplă în derularea programului laptele şi cornul. Şi în derularea programului „Laptele şi cornul” a existat această discriminare şi s-a corectat ulterior”, a declarat marţi (12 ianuarie 2010) preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci din Camera Deputaţilor social democratul Viorel Ştefan.

Argumentaţia acestuia nu i-a impresionat însă reprezentanţii Ministerului Finanţelor care au precizat că nu susţin amendamentul amintit. „Nu susţinem amendamentul, pentru că trebuie să modificăm legea prin care a fost introdus acest program”, a precizat Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Comisiile reunite de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor şi Senat au aprobat vinerea trecută un amendament prin care se finanţa acordarea mierii de albine şi pentru elevii din învăţământul privat din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată acordate bugetelor locale. La vot, 22 de parlamentari s-au pronunţat în favoarea acestui amendament – promovat de social democratul Marius Sorin Bota – şapte au fost împotrivă, iar opt s-au abţinut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata