Patriciu: FMI-ul nu face decât să ne ia măsurile pentru coşciug

– Măsurile de austeritate impuse de Guvern la presiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru a reduce deficitul bugetar nu ne vor ajuta la absolut nimic, pentru că, în criză, deficitele trebuie acceptate temporar pentru a stimula creşterea economică, zice omul de afaceri Dinu Patriciu.

“Efectele măsurilor anunţate de Traian Băsescu luat vor fi extrem de negative: vor însemna scădere economică, tensiuni sociale. FMI-ul nu face decât să ia măsurile pentru coşciug. Nu ajută la absolut nimic aceste măsuri drastice şi contabile de reducere a deficitelor. Deficitele într-o perioadă de criză trebuie acceptate temporar, pentru a stimula creşterea economică. Este exact invers decât reţeta care ni se recomandă şi pe care o adoptăm fără să crâcnim ”, zice omul de afaceri Dinu Patrici într-un interviu acordat Pro TV şi site-ului incont.ro.

Politica fiscală de austeritate şi măsurile draconice de stabilizare au dus peste tot la tensiune si la sărăcie.

Acesta va fi rezultatul şi în România. “În urmă cu mai mult de un an, în februarie 2009, spuneam că pierdem vremea consultându-ne cu misiunea FMI, că stăm plecaţi şi le ascultăm diagnosticul bazat pe propriile măsuri. Ei ne spuneau că suntem morţi, dar nu ştim încă. Ceea ce nu era deloc adevarat, pentru că atunci am mai fi avut alternative”, crede Patriciu.

Citește și
3 Comentarii
 1. un oarecare spune

  spuse omul care a tepuit romania la greu, in special cu afacerea rompetrol. Nu ar mai lipsi decat ca Vantu sa vina si sa spuna ce ar fi trebuit sa faca romania acum in vremuri de criza. NIste hoti nenorociti.

 2. anonim spune

  o fi tepuit el statul da a stiut sa o faca…..si bine a facut ca le-a dat si la zabalosi astia din guvern o palma sa se poata trezi …..

 3. dan spune

  patriciu are dreptate
  in 3 luni probabil vom fugi ca in argentina unde a fost fmi cu porcii in spate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata