Patru oraşe din România în topul celor mai verzi 100 de locaţii din Europa

Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa sunt cele mai verzi oraşe din România, arată un clasament întocmit la nivel european de către compania MioTechnology, în cadrul campaniei ‘I LOVE Green Cities’.

Cel mai bine clasat oraş este Cluj-Napoca, care prin poziţia cu numărul 15 şi cele 37 de puncte acumulate, a surclasat Berlin, Helsinki, Stockholm sau Atena.

Pe locul 37 s-a plasat Braşovul, patru poziţii mai jos – Bucureşti, iar pe locul 43 – Constanţa. De asemenea, în topul MioTechnology se regăsesc şi judeţele Prahova (locul 83), Timiş (88), Hunedoara (109), Sibiu (131), Bacău (157), Bistriţa (169), Călăraşi (182), Iaşi (222) şi Alba (355).

Primele 10 clasate în topul celor mai verzi oraşe din Europa sunt Praga, Barcelona şi Moscova, urmate de Cracovia, Budapesta, Amsterdam, Roma, Bratislava, Copenhaga şi Londra.

Campania online derulată de către Mio Technology a urmărit încurajarea oamenilor să împărtăşească prin intermediul fotografiilor, materialelor filmate şi scurtelor articole experienţele ‘verzi’ trăite în oraşele de reşedinţă sau vizitate.

La întocmirea clasamentului final au contribuit peste 30.000 de persoane, una dintre acestea urmând să câştige un bilet de avion cu valoarea de 1.500 de dolari, în funcţie de oraşul din care este câştigătorul, plus acces la Expoziţia mondială de la Shanghai.

Acţiunea face parte din eforturile companiei Mio Technology de a reduce impactul sau asupra mediului înconjurător şi a societăţii. Compania – producătoare de dispozitive de navigare GPS – anunţă că a redus, până în prezent, dimensiunea produselor sale şi greutatea acestora, a exclus din procesul tehnologic substanţele potenţial dăunătoare mediului şi a modificat design-ul şi modalitatea de producere a echipamentelor pentru a le face mult mai uşor reciclabile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata