Pensiile speciale, plafonate de la 1 iunie?

Guvernul ar putea plafona pensiile speciale, incepand cu 1 iunie, pe langa aplicarea reducerii de 15 % la pensiile militare de stat si a celor pentru politisti, potrivit unui nou proiect de urgenta pentru reducerea cheltuielilor sociale.

De asemenea, de la aceeasi data, ar putea fi sistate ajutoarele si indemnizatiile acordate la iesirea la pensie, retragere sau trecerea in rezerva.

„Incepand cu drepturile aferente lunii iunie 2010, pensiile stabilite potrivit legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate in plata, nu se mai acorda, pensia fiind stabilita potrivit reglementarilor Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, prin utilizarea valorii punctului de pensie de 622,9 lei (fata de 732,8 lei in prezent – n.r.).

Cuantumul pensiilor stabilite potrivit Legii 164/2001 privind pensiile militare de stat si ale Legii 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor, cuvenite sau aflate in plata, se diminueaza cu 15% incepand cu drepturile aferente lunii iunie 2010”, se arata in document.

Ziare.com

Citește și
1 Comentariu
  1. vpy spune

    au pensii speciale pt ce??dupa ce ca ies la pensie la 45 de ani dupa doar 20 de ani de munca cu o pensie de 2000-3000 de lei mai iau si o groaza de bani cand ies….plus ca atunci cand se pensioneaza mai primesc un grad in plus!!lumea stie asta?? cum e posibil sa ffie asa differente??presa zice ca fface,ca drege de ce nu a comentat pana acum pe seama acestor FFURTURI din banii noastrii?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata