Pensionarii „de lux” ai Iaşului. Au pensii cât o comuna întreagă

Primii zece pensionari „de lux” ai Iasului primesc de la stat mai mult decit toti pensionarii dintr-o singura comuna din judet la un loc.

In topul pensionarilor, capul de afis il tine Gheorghe Suhan, fost procuror, care in prezent isi rotunjeste pensia si cu venituri obtinute ca avocat. Acesta are o pensie bruta lunara de 21.000 de lei, informează Ziarul de Iaşi.

Locurile doi si trei in topul pensiilor de lux sint ocupate de doi fosti aviatori, Neculai Obada si Ion Savin, ce beneficiaza de pensii brute de 17.680 lei, respectiv 16.900 lei.

Primii zece pensionari „de lux” ai Iasului primesc de la stat mai mult decit toti pensionarii dintr-o singura comuna din judet la un loc.

Pensionarii de lux din magistratura au ajuns la cistigurile din prezent in urma adoptarii Legii 303, care spune ca acestia vor primi in momentul in care nu vor mai lucra 80% din venitul brut realizat in ultima luna de activitate.

La aviatori, procentul de 80% se aplica la media lefurilor brute avute in ultimele trei luni de activitate.

Asta in timp ce ceilalti contributori la Fondul de Pensii primesc o suma calculata intr-un procent aplicat la intreaga activitate prestata in timpul vietii

Citește și
2 Comentarii
  1. puriu spune

    Fu…*#$+ ☻+ *# „@¿¿ ☻¿¿ ¤£Ώ Ω ۞☻ ☻♠♫ ♫ ☺$$ ☺$ $☺$ masii de viata !!! Sper ca a fost decent … mama are 482 lei pensie .

  2. luca spune

    rusine celor care au permis acest sistem de calcul al pensiilor cu80 la suta?/ce sa mai vorbim de nerusinarea juristilor care nu se mai satura de bani…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata