Pogea: Prin neacordarea celor 10 zile de concediu bugetar fără plată, ţinta de deficit ar putea fi depăşită

Anularea celor 10 zile de concediu fara plata in sectorul bugetar ar presupune cheltuieli suplimentare de 1,6 miliarde lei care ar pune in pericol tinta de deficit, de 7,3% din PIB in 2009, a declarat miercuri (28 octombrie 2009) dupa audierile Comisiilor Parlamentare Reunite de Buget Finante.

“Cele 1,6 miliarde cât reprezentau cheltuie lile cu personalul aferente celor zece zile de concediu fara plata ar putea reprezenta o cheltuiala suplimentara. Exista preocuparea sa ne incadram in deficitul de 7,3% din PIB”, a spus Pogea. De asemenea, acesta a precizat ca in tinta de deficit bugetar a fost stabilita in cadrul acordului cu Fondul Monetar International.

“Executia bugetara a fost in limitele acordului cu FMI dupa primele 9 luni, cu un deficit de 5,14% din PIB fata de 5,4%, pragul convenit cu Fondul. Speram sa incheiem si luna octombrie in aceasta marja pozitiva, pentru ca exista riscuri sa nu ne incadram in 7,3% din PIB”, a spus Pogea.

Conform datelor Ministerului Finantelor Publice, executia bugetului general consolidat pe primele noua luni din 2009 a inregistrat un deficit estimat de 25,6 miliarde lei, respectiv 5,1% din PIB. Veniturile bugetului general consolidat au fost in suma de 115,8 miliarde lei, reprezentând 23,3% din PIB, iar cheltuielile au fost in suma de 141,3 miliarde lei, respectiv 28,4% din PIB.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata