Ponta: Am încercat să folosesc toate poziţiile publice deţinute pentru a schimba în bine România

Premierul Victor Ponta afirmă pe pagina sa de Facebook că în cei 13 ani trecuţi de la numirea sa în prima funcţie guvernamentală – cea de şef al Corpului de control al Guvernului, de către premierul de la acea vreme, Adrian Năstase – a încercat să folosească toate poziţiile publice ocupate ulterior pentru a schimba în bine România.

Ponta subliniază, totodată, că anul în curs este unul cu o miză enormă şi se declară pregătit să lase locul în politică altora mai tineri, pentru a se dedica familiei, „după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie”.

„În urmă cu exact 13 ani, în 4 aprilie 2001, premierul Adrian Năstase m-a numit în funcţia de şef al Corpului al Guvernului! Și atunci m-am gândit cu regret, dar şi cu mândrie la cariera mea anterioară de magistrat, dar aşa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viaţă. Am încercat în toată această perioadă să folosesc poziţiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, prim-ministru) pentru a schimba în bine ţara în care eu şi familia mea ne-am născut şi în care o să trăim tot timpul, cu bune şi rele!”, afirmă Victor Ponta.

Premierul adaugă că anul în curs este „cel mai greu dintre toţi anii de până acum (plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădări şi dezamăgiri) — dar şi miza sa este enormă”.

„Trebuie să punem capăt tranziţiei de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi! În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Și atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea!”, conchide Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata